085 - 071 2168 info@mobieleaula.nl

Wie zijn wij?

Ronald & Lotte | Initiatiefnemers Mobiele Aula

Ronald (38) heeft een achtergrond in de logistiek- en transportsector en kwam op het idee van een mobiele rouwkamer in 2017. Na de sluiting van de aula in zijn dorp, en een sterfgeval binnen zijn familie, moest er gereisd worden en kon de familie minder eenvoudig en op eigen wijze afscheid nemen. De reistijd, het ophalen van de sleutel, de strakke planning met een ieder die afscheid wilde komen nemen, de ‘vreemde’ plek, maar ook de mobiliteit van familieleden deden Ronald verbazen over het ontbreken van een toegankelijke rouwkamer in een vertrouwde omgeving.

“Ik ben van mening dat er voor iedereen de mogelijkheid moet kunnen zijn om afscheid te nemen in een eigen buurt, dorp of gemeente. En wil je dit, als nabestaande, niet in huis, maar wel dichtbij, dan staan wij voor je klaar.”

Binnen Mobiele Aula is Ronald verantwoordelijk voor de logistieke planning van de mobiele rouwkamers.

Lotte
Lotte

Lotte (37) is opgeleid tot communicatiedeskundige en was jarenlang gastvrouw bij een logement in Drenthe. Daarnaast werkte ze in de evenementenbranche. Gastvrijheid en persoonlijk contact zitten haar dan ook in het bloed.

“Vooral het afscheid nemen in de corona-periode greep mij enorm aan. Het leek haast niet meer vanzelfsprekend. Afscheid nemen in kleine kring werd afscheid nemen in zeer kleine kring. Om nog maar te zwijgen over de eenzaamheid waarin sommige mensen zijn gestorven. Voor veel mensen een verschrikkelijke tijd, omdat júist in die periode van afscheid nemen steun en samenzijn zo belangrijk was. En is. Met onze mobiele rouwkamers kan het afscheid nemen op een eigen tijd, met veel privacy en in een zelf gekozen omgeving.”
Door Lotte haar ervaring in de evenementenbranche denkt zij graag mee wanneer nabestaanden of de overledene andere, bijzondere wensen hebben. Vraag het gerust, dan onderzoeken we wat we voor u kunnen betekenen.

Lotte is verantwoordelijk voor de communicatie vanuit Mobiele Aula en het eerste aanspreekpunt. Zij zal vanaf moment één met je meedenken om de periode van rouw zo mooi en persoonlijk mogelijk te kunnen beleven.